„Avem nevoie de puţină dragoste în plus…”

Să fim mai buni, mai generoşi, ajutându-i pe cei mai suferinzi şi mai necăjiţi decât noi – aceasta a fost tendinţa şi lait motivul acţiunilor de filantropie, organizate de Centrul Adolescenţilor al DGETS în perioada frumoaselor sărbători de iarnă.

Adolescenţii din Consiliul Local al Copiilor şi Tinerilor şi semenii lor, elevi din peste 40 de instituţii de învăţământ preuniversitar, au reuşit să bucure atât pensionarii şi invalizii de la Azilul republican din Chişinău, cât şi copiii de la şcoala internat „Orfeu” din municipiul nostru. Cu mici cadouri, adunate de la  tinerii mărinimoşi, dar şi cu urări de bine şi sănătate, ce au răsunat din partea lor în programul festiv,  sperăm să fi ajuns la inimile întristate ale celora,  care-şi alină cu greu amarul,   ducându-şi povara bătrâneţii lor în acel lăcaş, deseori uitaţi de cei mai dragi. E greu să explici ce se petrecea atunci în sufletele copiilor, dar feţele lor palide şi glasurile tremurânde trădau, evident, starea lor emoţională.

Un lucru e cert, că tinerii şi-au dat bine seama că în lume există necaz, chin, durere, singurătate, sărăcie, nedreptate… A fost o lecţie de maturitate pentru mulţi dintre ei, căci au promis să mai revină cu părinţii, cu colegii, înţelegând că numai făcând un bine poţi spera că vei fi ajutat cândva la nevoie şi tu.

Acum, când iarna încă mai miroase a Crăciun, când fiorul colindelor încă nu ne-a părăsit definitiv, avem încrederea că puritatea gândurilor de la acest început  de an le va da putere şi voinţă tuturor oamenilor pentru a se înţelege unii pe alţii, pentru a asculta nevoile şi păsul, pentru a făuri acel bine de care toţi avem nevoie.

Valentina Sandu,

şefa Centrului Adolescenţilor, DGETS

Reclame

5 gânduri despre &8222;„Avem nevoie de puţină dragoste în plus…”&8221;

  1. Daaa, au fost niste momente foarte emotionante. Imi pare rau pentru un singur lucru: Nu am putut sa le daruim mai multa bucurie.Unii dintre ei, traind o viata intreaga plina de greutati si suferinte, nu au parte nici de o batrinete prea frumoasa. Sper ca vom organiza pe viitor cit mai multe evenimente de acest gen. Daruind cistigi. Noi cu siguranta am cistigat niste priviri pline de recunostinta, niste istorii despre ce inseamna viata cu adevarat si niste sfaturi pentru viitor.

  2. Sandu Mihalache

    Este extraordinara actiunea voastra! Ma bucur ca in Chisinau sunt asemenea tineri! BravO!

  3. Sergiu Verejan

    Merci Daniel ca ai postat link-ul de la aceasta actiune! Ma mindresc ca sunt in Chisinau asemenea tineri si maturi preocupati cu actiuni concrete pentru oameni nevoiasi!

  4. Imagini impresionante, cite dureri in ochii batrinilor :(((

  5. Сколько боли в глазах у этих людей, вы молодцы что принисли свет им.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s