Leadership şi dezvoltare personală

Astazi 16 decembrie 2011 CLCT-iștii precum şi unii reprezentanţi din consiliile liceale au asistat la un training cu genericul „Leadership şi dezvoltare personală „ organizat de Daniel Vodă – un adevărat lider  şi un voluntar extraordinar,deținătorul premiului „Voluntarul anului 2011” , dar și consilier de onoare a CLCT.

Training-ul a avut ca reper  poza din copilarie  a Angelei Melker , care ținea o  carte în mînă , și una  în care erau ilustraţi  marii preşedinţi ai unor ţări. Astfel sugerîndu-se că liderii sunt de două feluri: înnăscuţi și  cei care se formează pe parcursul vieţii.  Pe parcursul instruirii, cei prezenți au  enumerat  citeva din calitățile unui lider aevărat:

* Nu e egoist

* Nu e leneş

* Nu e o persoană tipică (s-a constatat ca  cea mai tipică persoană e un chinez in virsta de 28 de ani). Oamenii tipici au decizii de luat dar nu pentru toţi.Tipicitatea fiind ceva relativ.

* Un lider trebuie sa ştie să comunice. (Totul depinde de comunicare)

* Un lider poate forma relaţii. (Capacitatea de a numi pe cineva lider îi revine grupului care văd un careva potenţial într-o persoană. Un lider nu activează singur ci împreună cu grupul său.)

* Un lider e înîi de toate un ascultător. (Un lider trebuie să posede răbdare suficientă pentru a asculta ideile fiecăruia şi la sfîrşit să ia decizia corectă.)

* Un lider este înconjurat de oameni la fel ca el. (Liderul trebuie să ştie a lucra cu oameni diferiţi ca mai apoi să creeze o echipă cu aceleaşi valori şi principii.)

* Un lider bun simte cînd e nevoie de schimbare. (Nu este indiferent la ceea ce se întîmplă în jurul lui.)

* e  optimist. (Niciodată nu spune niciodată la ceva ce este posibil de înfaptuit prin muncă asiduă.)

Petrecut într-o atmosferă  plăcută, trainingul a fost unul de succes , reuşind să combine utilul cu plăcutul.  Iar pentru a-și forma o  viziune despre leadership și dezvoltarea  personală, cei prezenți au urmărit  un filmuleț care ilustra 29 de chestii pe care trebuie să le faci pentru a fi creativ. Dintre care se  numără:

*  Fă-ți o agendă.

* Dacă ai o idee noteaz-o.

* Fă o listă de priorităţi.

* Scrie cu mîna ta.

* Ia  pauze.

* Ascultă muzică nouă.

* Ffii deschis.

* Niciodată nu te  lăsa învins.

* Odihnește-te

* Sparge regulile.

* Cîntă în duş etc.

 

Ghiluta Oxana

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s