Proiectul comunitar „Umăr la Umăr”

Descoperind în continuare, în arhiva colegilor noştri, noi poze de la activităţile din decembrie, ne amintim iarăşi şi iarăşi de caravana sărbătorilor de iarnă.

La finele lui 2011, tinerii voluntari din CLCT, alături de Centrul Adolescenţilor din cadrul DGETS, au pus umărul, conştiinţa şi buna dispoziţie la contribuţie. Toate pentru a readuce atmosfera şi sacralitatea sărbătorilor prin intermediul unor acţiuni de caritate.

Pe data de 29 decembrie, în cadrul proiectului comunitar „Umăr la Umăr”, au mers cu un program festiv şi diverse cadouri la Azilul Republican de Bătrîni şi Invalizi din Chişinău. Voluntarii au cîntat colinde şi au urat locatarii şi direcţia azilului cu versuri ce reflectau fidel planurile  societăţii pentru anul care avea să vină. Ei au cules zîmbete şi lacrimi de bucurie ale căror amintire o vor păstra mereu, căci acolo, tinerii au avut posibilitatea de a cunoaşte viaţa prin prisma unei alte realităţi, mai dure şi nevoiaşe.

În Ajunul Anului Nou, tinerii au hotărît să bucure copii de la Grădiniţa Complexului-pilot de pedagogie curativă „ORFEU”. Au mers la ei cu dulciuri, jucării şi, bineînşeles, cu căldura şi sprijinul sufletesc de care aveau cea mai mare nevoie. Consilierii recunosc şi acum că nu a fost simplu să interacţioneze cu acei copii, mai speciali decît alţii, dar, cu efort şi înţelegere, au reuşit să-i încadreze în diferite activităţi, oferindu-le şansa de a fi parte a unei societăţi.

CLCT a organizat o surpriză copilaşilor de la şcoala internat nr. 2 – o extraordinară amiază de 26 ianuarie la teatrul ’’ Licurici ’’, împreună cu coordonatoarea  Varvara Mironaş şi voluntarele  Axenti Aura  şi Iulia Mazilu , care au decis  să-i însoţiască  pe aceşti minunaţi copii. Au vizionat spectacolul ’’Omuleţii de zăpadă’’, s-au delectat cu un matineu formidabil: Moş Crăciun, cadouri, muzică, şi voie bună. Iar, spre final, consilierii nu au ezitat  sa-i intervieveze pentru o amintire frumoasă şi pentru a împărtăşi o experienţă pe cinste. Cu acordul coordonatoarei, au reuşit să posteze impresiile lor în cadrul emisiunii radio ’’ Cabaret cu De ce ’’, difuzată la Radio Moldova. Această zi rămîne ceva deosebit şi memorabil în conştiinţa voluntarilor.

Dăruirea din inimă naşte bunătate! Cu aşa motto-u mergem înainte în orice campanie de caritate şi mereu ne convingem de adevărul acestei spuse. Este o bunătate care ne însoţeşte pe tot parcursul anului.

Iulia Mazilu, Cătălina Olaru, Doina Pelin

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s