SEARA DE CÂNTECE PATRIOTICE „PRIMĂVARA LIBERTĂȚII NOASTRE „

Marți, 03 aprilie 2012, membrii Consiliului Local al Copiilor și Tinerilor au participat la seara de comemorare a distinșilor promotori ai renaşterii naţionale – Nicolae Costin, Doina și Ion Aldea Teodorovici şi tinerilor Valeriu Boboc, Ion Țâbuleac, Maxim Canișcev, Eugen Țapu, decedați în urma evenimentelor din 07 aprilie 2009.

Nicolae Costin, primar de Chişinău (1990 – 1994), deputat în primul Parlament al Republicii Moldova, ales în mod democratic (1990 – 1994) şi coautor al Declaraţiei de Independenţă a Republicii Moldova; a compozitorului şi interpretului Ion Aldea Teodorovici, Cetăţean de Onoare (post-mortem) al municipiului Chişinău.

În discursul său, primarul general, Dorin Chirtoacă, a mulţumit celor prezenţi la festivitate pentru faptul că sunt alături de Ion Aldea Teodorovici, de Nicolae Costin, personalităţi care s-au jertfit pentru libertatea noastră, ambii născuţi în data de 7 aprilie, dar şi de tinerii de la 7 aprilie 2009.

Edilul capitalei şi-a exprimat speranţa că societatea noastră va avea înţelepciunea de a merge înainte, pe calea cea drepată, până la împlinirea idealului unităţii noastre naţionale. „Fiecare popor care a reuşit ceva, a făcut-o prin luptă, prin adevăr. Îmi doresc ca şi noi să reuşim anume aşa”, a mai declarat Dorin Chirtoacă.

În sală au fost prezenţi apropiaţii personalităţilor comemorate: Iuliana Gorea Costin, văduva lui Nicolae Costin, Eugenia Marin, mama Doinei Aldea Teodorovici, precum şi personalităţi care i-au cunoscut, care au fost colegi sau care au colaborat cu ei. Pe scenă au evoluat artiştii: Cristi Aldea Teodorovici, Nina Crulicovschi, Mihai Ciobanu, Cristina Pintilie, Natan etc., dar şi elevi de la liceele din capitală – laureaţi ai concursurilor municipale de muzică

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s