CLCT la ”Oratorul Anului” 2013

Luna noiembrie și-a desemnat oratorii. Deja al treilea an consecutiv, clubul oratorilor a organizat concursul național ”Oratorul Anului”. Tinerii consilieri ai municipiului Chișinău au fost activi și de această dată. Așadar, preselecția a fost una dură, dar benefică pentru CLCT, fiindcă în finală și-au găsit loc Valeria Gîndea, Adrian Hanganu, Lilian Muntean, Elena Botnaru și Elena Rusu. Participanții au pregătit pentru preselecție un discurs de 2 minute cu genericul ”Sunt ceea în ce investesc”.

Exact peste o săptămână, finaliștii s-au adunat cu forțe noi și multă inspirație la finala concursului. Aici, tensiunea a fost mai mare și lupta mai dură. Respectiv, fiecare participant a venit cu un discurs bine structurat, de 5 minute, pe una din cele trei teme propuse de către organizatori:

  • ”Omul (de) mediu”
  • ”Iluzie optică”
  • ”Temă de gândire pentru moldoveni”

Juriul a avut o muncă de neinvidiat, deoarece fiecare participant merita un loc în proba fulger, unde trec doar 5 participanți. Dificultatea acestei probe constă în faptul că oratorul află subiectul discursului în urma unei extrageri la sorț exact cu 30 secunde înainte de a vorbi preț de 2 minute în fața publicului. Valeria Gîndea a devenit una din cei cinci norocoși, ca în final să fie desemnată cu locul 2. Tema discursului său fulger a fost ”E important să fim împreună”. Câștigătoarea concursului a devenit Diana Jalbă, studentă la USM.

Bravo tineri consilieri, sunteți câștigători pentru că inspirați!

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un comentariu