Concursuri

Un oraș cu care să te mândrești !

Chișinău are nevoie de mulți voluntari pentru a-l îmbunătăți și a-l aduce la starea ideală. Pentru a-l perfecționa pînă la nivelul unui ”oraș verde” ,se impune mult efort, muncă și dorință din partea chișinăuenilor.Şi în mod indubitabil,toate acestea trebuie să fie structurate după un plan adecvat,acțiunile caruia necesită a fi coordonate cu cea mai mare precizie,în  contextul în care sunt de o importanță ce determină îmbunătăţirea progresivă a condiţiilor de trai.

De altfel,această temă a fost abordată şi în cadrul şedinţei dintre consilierii Consiliului Local al Copiilor și Tinerilor și Primarul General al capitalei, Dorin Chirtoacă,ce s-a desfăşurat pe data de 26 februarie 2013 în incinta Primăriei Municipiului Chișinău.Pe această dimensiune,edilul oraşului a propus un proiect de salubrizare a orașului, care are la bază potențialul, dorința înflăcărată și energia superpozitivă a tinerilor din capitală.

Da, iată că de data aceasta elevii sunt nucleul acțiunii și personajele centrale:”Cu ajutorul vostru, al tinerilor, noi puteam face acest oraș mai curat și să-i dăm o perspectivă nouă și un aspect mai proaspăt ” a afirmat Domnul Dorin Chirtoacă în aceeaşi ordine de idei. Astfel, discuția ce la prima vedere părea să fie doar la nivel de idei și propuneri, preia începînd cu acest moment un aspect serios, cu scopuri bine definite și detalii exhaustive.

EF258259-641D-4555-BF09-61A1C92E868A

NOTĂ INFORMATIVĂ:

  • Campania de salubrizare a Municipiului Chișinău se va desfăşura în perioada 1 martie-1 aprilie. Scopul proiectului constă în  ”înverzirea” orașului. Un scop banal, dar necesar pentru nivelul de dezvoltare  la care se află momentan Chișinău.
  • Participanți ai acestui proiect pot deveni toți doritorii,accentul punîndu-se în special pe elevii liceelor din municipiu.
  • Participanţii la proiect vor fi recompensaţi cu premii băneşti ce vor varia între 10 mii lei(pentru fiecare instituţie participantă) şi 50 mii lei(pentru instituţiile clasate pe locurile I,II,III).
  • Evaluarea rezultatelor proiectului se va efectua simultan prin intermediul Comisiei Specializate de Control şi a pozelor expediate de participanţi pe adresa web a Primariei Municipiului Chişinău.
  • Fiecare instituţie participantă va avea în gestiune 3 zone în cadrul cărora urmează să se întreprindă acţiunile de salubrizare şi amenajare:

1 – teritoriul adiacent instituției de învăţămînt;

2 – grădiniţa situată în imediata apropiere a instituţiei de învăţămînt;

3 – o „zonă verde”, perimetrul căreia va fi calculat aparte pentru fiecare instituţie de învăţămînt de către experți versaţi în domeniu.

0B98B720-8CBE-4733-9C17-3729A725B57F

CLCT - Proiect de salubrizare

Pe această notă,pot lesne afirma că Consiliul Local al Copiilor și Tinerilor din Municipiul Chișinău participă și în continuare activ în viața social-culturală a capitalei și în curând o să revină cu diverse proiecte ce vor îmbunătăți viața tinerilor și desigur să îi vor motiva pentru realizări grandioase și scopuri tot mai mareţe.

    Lilian Muntean                            

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s