Conferințe & Seminare

Forumul de Idei Pedagogice “DIALOGURI CHIŞINĂUENE”

Începînd cu data de 21 ianuarie,în incinta Liceului Teoretic “Aleksandr Pușkin” din Chișinău s-a desfăşurat Forumul de Idei Pedagogice “DIALOGURI CHIŞINĂUENE”.Acesta a durat 2 zile și a fost compus din 9 ateliere distincte.

Pe această cale,am avut norocul și plăcerea să particip cu o comunicare tematică  la Atelierul nr.6 al Forumului, intitulat: “Perspective și probleme percepute de comunitatea elevilor și comunitatea cadrelor didactice” şi condus de Daniel Vodă.
Per ansamblu,au fost aserţionate 13 speech-uri complexe şi,implicit,extrem de dinamice în esenţă. Multe dintre ele au fost într-adevăr bune și folositoare  prin prisma abordării problemelor stringente ale tinerilor din ziua de astăzi şi a avansării unor soluţii sustenabile şi realiste.

Pe această dimensiune,ţin sa fac o listă de speech-uri care după a mea umilă conștiință au fost cele mai bune:

1.”Școala autohtonă: carențe și perspective” de Mihai Mogâldea

clip_image001

Acest speech a și deschis Atelierul.Astfel,Mihai a indicat clar și răspicat toate problemele ce fac școala autohtonă să nu semene cu școala europeană într-un mod deosebit de original: prin intermediul spuselor profesorilor și ale elevilor pe care le-a auzit într-un reportaj.

2.”Promovarea voluntariatului în rândul tinerilor prin intermediul unor practici internaționale” de Alina Gâlcă

Speech-ul în cauză mi-a provocat și o nostalgie, deoarece Alina a vorbit inclusiv despre proiectul “Wave Week Moldova”,al cărui program sânt absolvent.În linii mari,a fost diferită de antevorbitori prin prisma faptului că a setat scopul discursului pe atenţionarea asupra modalităților de a face un voluntariat de calitate. Atenția mea a fost în totalitate captată de speech-ul ei.

3.”Elevul model: mituri și realități” de Cristina Mogîldea

Chiar dacă a fost ultima pe lista de speech-uri,Cristina a avut o comunicare original,care a sfârșit frumos activitatea atelierului în cauză.A vorbit cu emoții,dar corect,despre elevul modern,şi în speţă despre problemele cu care se confruntă acesta în procesul educaţional complex.

Adrian Pleşca

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s