Training-uri

Training dedicat tinerilor social-activi din Ungheni

Pre-Training

Era o zi de iarnă. Țin minte că dormeam și pe Facebook îmi venise un mesaj.. Îmi scrisese o domnişoară și în mesaj mă invitase la Ungheni ca să desfăşor  un training pentru tinerii de acolo.Coincidenţă sau nu,în perioada respectivă chiar doream să găsesc o școală din republică ca să fac training-ul respectiv.Şi uite că invitația venise singură…

Trecuse vreo lună,iar eu eram deja pregătit pentru ziua cea mare.Până şi norocul mi-a zîmbit frumos, pentru că am ajuns la tren cu 5 minute înainte să porneasă.

Training

Training-ul propriu-zis se începuse.Tinerii se adunaseră cu toții,însoţiţi atît de surîsuri largi,cît şi de o fericire imanentă.

În context,cineva mă atenționase că nu voi fi ascultat;şi cu toate astea am beneficiat de cea mai autentică atenţie.Astfel,le-am vorbit voluntarilor în cauză despre “Rolul Activismului Civic în viața noastră”,întreprinzînd pe această cale şi o activitate în care toți elevii au scris ce ar schimba în școala în care îşi fac studiile.Ulterior,foițele cu sugestii pertinente au fost puse în casuţa poştală a directorului instituţiei,în speranţa că se va ține cont de cerințele beneficiarilor direcţi ai sistemului educaţional.

Per ansamblu,training-ul a durat o oră şi a captat pe deplin atenţia celor participanţilor.În consecinţă,drept efect eminamente pozitiv,am primit o invitaţie pentru a mai organiza traininguri în “capitala de vest a republicii” pe parcursul verii.

 Post-Training

Toți cei prezenți au fost distinşi cu diplome,mai puţin eu. Dar mi-au promis că dacă vin în vară, voi primi și eu una.

În aceste împrejurări,mi-am luat rămas bun de la toți. Am fost condus până la gară. Acolo auzisem un bărbat ce striga “CHIȘINĂU, 40 de LEI” Urcasem în microbusul său și:ÎNAPOI SPRE CHIŞINĂU.

 Adrian Pleşca

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s